Cultuurkiezels

Nieuws

Dido en Aeneas: locatievoorstelling van Holland Opera voor Voortgezet Onderwijs

Dido en Aeneas vertelt het verhaal van twee ontheemden: Dido, gevlucht naar Nederland, en Aeneas, op zoek naar een nieuw rijk. Op het moment dat ze elkaar ontmoeten worden ze wanhopig verliefd. Kan zij blijven en kiest hij voor haar? Of wordt zij teruggestuurd en reist hij verder naar een land waar hij zijn ambities kan verwezenlijken?

Het eeuwenoude verhaal van deze voorstelling is door Holland Opera vertaald naar het nu: zowel Dido als Aeneas zijn van Turkse afkomst. De oorspronkelijke muziek van Henry Purcell is dan ook verwerven met nieuw gecomponeerde Turkse muziek. Bovendien wordt het theater van de Veerensmederij speciaal voor deze gelegenheid volledig omgebouwd tot asielzoekerscentrum. Daarmee is Dido en Aeneas een bijzondere opera op een bijzondere locatie.

Ter voorbereiding op de voorstelling stelt Holland Opera een educatiepakket beschikbaar. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Ninske Repko: ninske@hollandopera.nl.

Speelperiode:  10 mei t/m 3 juni 2012

Leeftijd:          Havo/Vwo bovenbouw

Locatie:           De Veerensmederij in Amersfoort (Soesterkwartier)

Informatie:      www.operaoplocatie.nl

Contact:          ninske@hollandopera.nl

 


Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Elk kwartaal verschijnt er een digitale nieuwsbrief waarin wij u op de hoogte houden van het laatste nieuws over cultuur en onderwijs in Amersfoort. U kunt zich hieronder aanmelden.

Er is nog geen nieuwsbrief geselecteerd in de weergaveopties.